فکه یادآور نام چهار عملیات است : والفجر مقدماتی (بهمن 61) ؛ والفجر یک (فروردین 62) ؛ ظفر چهار (تیر63)؛ و عاشورای سه (مرداد63) . فکه روایت سر زمینی است که رمل های آن پیکر خونین بسیاری از عزیزان این سرزمین را کفن کرده است .
این روایت ، ساده و مختصری است از منطقه فکه که احتمالا یا رفتهای یا قرار است بروی و ببینی ؛ اما من میخواهم روایت دومی را هم از فکه بیان کنم روایتی که اینقدر مختصر نباشد و گوشه ای از حقایق را به تصویر بکشد.
بسیجیها هشت تا چهارده کیلومتر را در حالی با پای پیاده از میان رمل ها و ماسه های روان فکه گذشتند که وزن تقریبی تجهیزاتی که همراه داشتند دوازده کیلو بود؛ تازه بعضی ها هم مجبور بودند قطعات چهل کیلویی پل را نیز حمل کنند. این پل ها قرار بود روی کانال ها تعبیه شود تا عبور رزمندگان به مشکل فوگاز برنخورد. تا همین جا را داشته باش تا برسیم سر موانع ، اصلا عملیات والفجر مقدماتی را به خاطر همین میگفتند عملیات موانع . هدف بسیجی ها خط دشمن بود . مجموعهای از کانالها ، سیمخاردارها و میدان مین ها که گاهی عمق آن به چهار کیلومتر میرسید ، بچه ها یکی را که رد میکردند به دیگری می رسیدند. موانع معروف فکه هنوز زبانزد نیرو های عملیاتی است ؛ کانال هایی به عرض سه تا نه متر و عمق دو تا سه متر و پر از سیمخاردار ، مین والمر و بشکه های پر از مواد آتش زا.
منبع : http://www.mardane-asemani.blogfa.com
وقتی دستور داده میشود بچه ها کمی به عقب برگردند صدایی از آن طرف بی سیم برای همیشه جاودانه می ماند، فرماده گردان میگوید: اطراف من بچه هایم روی خاک افتادهاند، من اینها را چطور تنها بگذارم.
دشمن با هوشیاری مین ها را زیر رمل ها و ماسه ها کار گذاشته بود و چون بیشتر عملیات ها در شب انجام میگرفت تا چند نفر روی مین پرپر نمیشدند بقیه از وجود میدان مین باخبر نمی شدند. اکثر رزمندگان دشت فکه ، نوجوانان و جوانانی بودند که عزم و اراده قوی شان آنان را سد شکن کرده بود ، حالات معنوی و روحی آنها به قدری بی نظیر بود که با اشتیاق برای عملیات آماده می شدند.
فکه را قتلگاه میگویند ؛ قتلگاه شهیدان خودش یک سرزمین پهناور مملو از رمل و ماسه. ، با چند تا تپه ماهوری و نیروهایی که در محاصره دشمن داخل شیار بین دو تپه پناه گرفته ، شیار پر از مین والمر ، آتش دشمن متمرکز بر شیار سه روز مقاومت ، بدون آب و غذا و سرانجام قتل عام .
در محور لشگر 17 علی بن ابی طالب ، بچهها در ساعت ده شب با دشمن درگیر می شوند و خط دشمن شکسته می شود. جنگ شدیدی در میگیرد . شهید زین الدین دستور می دهد بچه های مهندسی سریعا اقدام به زدن خاکریز کنند اما حجم شدید آتش دشمن مانع می شود و سرآغاز حماسه مظلومانهای در فکه شکل می گیرد ، حدود ساعت 2:15 شب خبر می رسد مهمات بچهها در حال تمام شدن است و تعداد زیادی از بچه ها زخمی و شهید شدهاند ، با توجه به حجم شدید آتش دشمن و وضعیت خاص منطقه ( رملی بودن) امکان ارسال مهمات به سختی ممکن است. عراقی ها بچهها را از سه طرف محاصره میکنند ، اما فرزندان عاشورایی خمینی تا ساعت حدود هفت صبح مقاومت میکنند ، وقتی دستور داده میشود بچه ها کمی به عقب برگردند صدایی از آن طرف بی سیم برای همیشه جاودانه می ماند، فرماده گردان میگوید: اطراف من بچه هایم روی خاک افتادهاند، من اینها را چطور تنها بگذارم.
رد سیمها را که گرفتند رسیدند به یک دسته از شهدا که دست و پایشان با همین سیمها بسته شده بود، معلوم بود که آنها را زنده به گور کردهاند. چرا که کسی دست کشتهای را نمی بندد.
از ناگفته هایی که فکه آرام و ساکت در سینه دارد، نحوه شهادت اسرا و مجروحین است. گروه تفحص در حین عملیات جستجو به سیم های تلفنی رسیدند که از خاک بیرون زده بود.
رد سیمها را که گرفتند رسیدند به یک دسته از شهدا که دست و پایشان با همین سیمها بسته شده بود، معلوم بود که آنها را زنده به گور کردهاند. چرا که کسی دست کشتهای را نمی بندد.
نمی دانم چقدر از گردان حنظله میدانی؟! سیصد نفر در یکی از کانال ها محاصره شدند و اکثرا با آتش مستقیم دشمن یا تشنگی مفرط به شهادت رسیدند. در آن موقعیت ، عراقیها مدام با بلندگو از نیروها میخواستند که تسلیم شوند و بچه ها در جواب ، با آخرین رمق خود فریاد تکبیر سر میدادند . آن شب آنان فریاد سر دادند اما سر تسلیم فرود نیاوردند.
گرچه فکه از لحاظ نظامی پیروزی آن چنانی به خود ندید ، اما قصه مقاومت رزمندهها در شرایط بسیار سخت جنگی و تشنگی مفرط ، کربلایی دیگر را برای این کشور رقم زد و در واقع اذن دخول سرزمین فکه همین تشنگی است.
در یادداشت های باقیمانده از یکی از شهیدان گردان حنظله آمده است: امروز روز پنجم است که در محاصره هستیم. آب را جیره بندی کردهایم . نان را جیره بندی کردهایم. عطش همه را هلاک کرده ، همه را جز شهدا که حالا کنار هم در انتهای کانال خوابیدهاند . دیگر شهدا تشنه نیستند.
فدای لب تشنه ات پسر فاطمه سلام الله علیها.
با سلام خدمت دوستان عزیز و شهید دوست :
شاید مطلبی که میزارم کمی دیر شده باشه ، شهدا هم منو ببخشن که سالروزشونو دیر بریک میگم من واقعا سرم شلوغ بوده این چند مدت و وقت نمی کردم به وبلاگ رسیدگی کنم نظرات دوستان رو می خوندم واقعا دست همه شما درد نکنه شما همگی به شهدا لطف دارین خوشحالم که وبلاگ کوچیک بنده که واسه شهدا ساختم انقدر محفلش گرم شده باشه واقعا لذت بخشه آمد ببینه این همه شهید دوست داریم تو مملکت ایرانمون امیدوارم همگی راه این عزیزان را ادامه بدیم و تا انتقام خونشون را نگرفته ایم از گفتن لبیک یا خمینی لبیک یا خامنه ای در برابر کفار و دشمنان شهدا بیمی نداشته باشیم . با تشکر از نظرات زیبای شما دوستانi
در نهمین اجلاس سالیانه UPR (گزارش دورهای وضعیت حقوق بشر) که در مقر سازمان ملل در ژنو برگزار شد موضوع نقض حقوقبشر در آمریکا برای اولین بار مورد توجه کشورها قرار گرفت. کشورهای مختلف در این اجلاس به 228 مورد نقض حقوق بشر در آمریکا اشاره کردند و این در حالی است که واشنگتن بارها با استفاده ابزاری از عبارت وسوسهانگیز حقوق بشر ایران و دولتهای مخالف سیاستهای بینالمللی خود را به نقض حقوق بشر محکوم کرده است.
مردم آمریکا سالهاست به نگاههای بی پروایانه میلیونها ابزار جاسوسی در زندگی خصوصیشان عادت کرده اند. آمریکاییها سالهاست که می دانند اگر کتابهای فهرست سیاه اف بی آی را از کتابخانه ای امانت بگیرند یا از کتابفروشی ای بخرند، نام و مشخصات آنها، خود به خود، در اولویتهای حساسیت برانگیز اف بی آی قرار می گیرد.
در 13 فوریه 2011، مؤسسه امداد ICNA ( یک مؤسسه اجتماعی مسلمان در آمریکا)، در یربالیندا کالیفرنیا، یک مراسم برگزار کرد تا بر علیه گرسنگی و بیخانمانی و ادار پناهگاههای زنان در ایالات متحده، اعانه جمع آوری کند. در همین حین چند صد نفر ظاهر شدند تا این جلسه برگزاری اعانه را مورد ارعاب خود قرار دهند. در این مراسم حتی مقامات رسمی منتخب، نیز علیه مسلمانان سخن گفتند.
کنگره آمریکا در میان تدابیر شدید امنیتی و زیر سایه انتقادهای مختلف ، بررسی طرح پیتر کینگ نماینده جمهوریخواه را درباره پژوهش در خصوص رادیکالیزه شدن اسلام در آمریکا آغاز کرد. این نشست کنگره در شرایطی آغاز شد که همزمان تظاهر کنندگان مسلمان و حامیان غیر مسلمان آنان نیز در خارج از ساختمان کنگره این نشست را محکوم کردند و آن را نشانه ای از اسلام ستیزی کنگره دانستند. کینگ ، طراح این پژوهش ادعا می کند هدف وی از برگزاری این نشست هشدار درباره رشد عضوگیری القاعده و تروریست های اسلامی از بین شهروندان آمریکایی است. به زعم وی القاعده در اعزام تروریست از خارج به داخل آمریکا موفق نبوده است.
کمتر از یکماه از اولین سخنرانی علنی رئیس سازمان جاسوسی انگلیس در 100 سال اخیر که در آن از لزوم روی آوردن به فعالیتهای جاسوسی و اطلاعاتی برای مقابله با ایران سخن گفته بود، دو دانشمند موثر هستهای کشورمان مورد حمله تروریستی قرار گرفته و یکی از این دانشمندان به شهادت رسید.