1)رضا بلدی
2)محسن معماری
3)محمد سیاحی
4)سید صادق موسوی
(((البته این ترتیب ها دلیل بر رتبه بندی نمیباشد)))
بسمه تعالی
رئیس جمهور کشورمان به منظور بیداری هرچه بیشتر جامعه جهانی در خصوص فجایع غزه، با اعزام فرستادگان ویژه، پیام های جداگانه متعددی را برای بسیاری از روسا و رهبران کشورهای مختلف دنیا ارسال نمود.
مطلب ذیل که از خبرگزاری فارس نقل ذکر می شود و در بخش ادامه مطلب قابل دسترسی است، گزارش این اقدامات را منعکس می نماید.
بسمه تعالی
هیئت دولت جمهوری اسلامی ایران در جلسه روز گذشته(یکشنبه) خود لایحه ای را به تصویب رساند که برمبنای آن، به منظور حمایت از مردم مظلوم غزه، شرکت های طرف قرارداد با رژیم صهیونیستی شناسایی خواهند شد و فعالیت آنها به تعلیق در می آید.
به گزارش رجانیوز، تصویب این لایحه اگرچه اقدامی ارزشمند و ضروری است اما باید جزئیات این لایحه به دقت مشخص شود. آیا منظور از شرکت های طرف قرارداد، شرکت هایی هستند که سهام آنها به رژیم صهیونیستی متعلق است یا شرکت هایی که در سرزمین های اشغالی نمایندگی دارند؟
این در حالی است که بعید به نظر می رسد از کشورهای طرف قرارداد با رژیم صهیونیستی، تعریف دوم مورد نظر دولت باشد چون اغلب شرکت های خارجی در مناطق اشغالی فلسطین نمایندگی دارند.
از شرکت های "فورد موتورز، فیات، امی EMI، موییل، لیلاند، اسکوئیب، بریتیش پترولیوم، اگزوگروپ، رولن، آی.بی.ام، فوته هوفنونگ شوتله، آبوت، اونی لور، سیبا گایگی، گروندیک، جنرال الکتریک، کلگیت-پالمولیو، اطلس کوپکو، کرایسلر، براون، وارتا، آیتیتی، کنتیننتال، آگا AGA، رنو، جان دیر، هوور، فیلیپس، بوش، گلاسکوهولدینگ، باسف، شنایدر، هوخست، کوکاکولا، دایملر بنز، بندیکس، فولکس واگن، مسی فرگوسن، بایر، اونی رویال، زیمنس، سینگر، آی سی آی، ب.اف.گودریچ، نستله، هنکل، پ.اند گمبل، فایزر، گودیر، الکترولوکس، آ.ا.گ AEG، ساندوز، کاترپیلار، ک.اچ.دی، مانسمان، آی ام اریکسون، پی یو کولمان، اولیّوتی، شبکههای تلویزیونی: CBC-ABC-NBC و شرکت های فیلمسازی: اونیورسال، یونایتد آرتیست، مترو گلدین مایر، کلمبیا، پارامونت، برادران وارنر و فاکس قرن بیستم" که تعدادی از آنها در ایران نیز فعالیت می کنند و حتی برخی از آنها کارخانه دارند، به عنوان شرکت های متهم به حمایت از رژیم صهیونیستی نام برده می شود.
با این حال، شناسایی شرکت هایی که سهام آنها متعلق به رژیم صهیونیستی است و یا به این رژیم کمک مالی می کنند، باید به سرعت در دستور کار دولت قرار گیرد و نتیجه آن اعلام شود تا سایر شرکت های مبرا از این اتهام و کارگران آنها مورد سوءظن قرار نگیرند.
روزنامه کیهان روز شنبه طومار جمعی از خانواده های شهدا و ایثارگران را منتشر کرد که در آن با اشاره به اینکه بسیاری از شرکت های خودروسازی، مخابراتی و صنایع غذایی تحت لیسانس شرکت های خارجی هستند، تأکید شده است: وزارتخانه های صنایع، بازرگانی و وزارت کار با همکاری مستقیم وزارت امور خارجه با گروه تفحص در سفارتخانه ها، نسبت به اطلاع رسانی صحیح و دقیق از نوع مشارکت رژیم صهیونیستی در شرکت های تولیدی و توزیعی در ایران اظهارنظر صریح کنند تا مردم از خرید محصولات فوق خودداری کرده و دولت نیز در جهت تعطیلی شرکت های فوق در اسرع وقت اقدام نماید.
در ادامه این نامه آمده است: بدیهی است عدم اطلاع رسانی دقیق موجب شک و شبهه و نگرانی پرسنل زحمت کش شرکت هایی خواهد بود که از برند کشورهای خارجی استفاده می کنند و مردم نیز نگران از خرید محصولات شرکت ها هستند. در پایان ضمن تشکر از اقدامات دولت دلسوز در حمایت از مردم غزه تقاضای اعزام نیروهای بسیجی به غزه را داریم.
عدم شناسایی دقیق شرکت های صهیونیستی و لغو فعالیت آنها موجب شده است هرازچندگاهی در جریان برخی رقابت های اقتصادی و سیاسی، شرکت ها یکدیگر را به این مسئله متهم کنند.
بسمه تعالی
به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از دفتر امور رسانهای ریاست جمهوری، محمود احمدی نژاد رئیس جمهور کشورمان عصر امروز جمعه در نشست فوق العاده سران عضو اتحادیه عرب برای غزه در قطر، با تاکید بر اینکه باید تمام کالاهای اسرائیلی و صهیونیستی مورد تحریم قرار گیرند و تمام روابط کشورهای عربی با رژیم صهیونیستی قطع شود، گفت: همه کشورهای عربی باید روابط خود را با رژیم صهیونیستی قطع کنند زیرا با این کار رژیم صهیونیستی تنها می شود و مردم ساکن در فلسطین اشغالی با سران خود فاصله ایجاد می کنند.
وی با اشاره به استقبال ملت های منطقه از قطع ارتباط کشورها با رژیم صهیونیستی و تحریم کالاها و محصولات اسراییلی، گفت: در خصوص ونزوئلا و بولیوی همه شاهد بودیم که چگونه روابط خود را با این رژیم قطع کردند و ملت ها نیز از این امر استقبال کردند؛ ضمن آنکه دولت مالزی نیز اعلام کرده تمام محصولات اسرائیلی را تحریم کرده است.
*تهاجمات رژیم صهیونیستی به غزه طرح دولت جدید آمریکا
رئیس جمهور با اشاره به اینکه تهاجمات صهیونیست ها در غزه نتیجه یک طرح مطالعه شده از سوی دولت جدید آمریکا بوده است، گفت: برخی از کارشناسان معتقدند جنایات اخیر صهیونیست ها در نوار غزه برای این است که اوضاع در منطقه نابسامان تر از گذشته باشد و از این طریق فرصتی برای دولت جدید آمریکا به منظور نشان دادن عملکرد خود در مقابله با این بحران فراهم شود.
احمدی نژاد با تاکید بر اینکه دولت آمریکا میخواهد با دخالت خود، صهیونیستها را از باتلاق غزه خارج کند، گفت: سران کشورهای اسلامی ،عربی و آزاده باید توجه کنند که نابود کردن یا تضعیف حماس ظاهر امر بود و آمریکا و رژیم صهیونیستی اهداف دیگری دارند.
وی با بیان اینکه همه جنایت ها از طرف امریکا انجام میشود و این کشور برای تجاوز به فلسطینیان بیش از دهها میلیارد دلار به رژیم صهیونیستی کمک کرده است، تصریح کرد: امریکا و انگلیس اجازه داده اند که صهیونیست ها تمام قوانین را زیر پا بگذارند و مرتکب جنایت شوند اما امروز جهانیان بیدار شده اند و اجازه نمی دهند این جنایات ادامه یابد.
تغییرات کلی باید در سیاست های آمریکا ایجاد شود
رئیس جمهور با تاکید بر اینکه تغییرات کلی باید در سیاست های آمریکا ایجاد شود، اظهارداشت: باید از سیطره صهیونیست ها به دولتآمریکا جلوگیری شود.
احمدی نژاد با بیان اینکه تغییر سیاست های آمریکا یک ضرورت حتمی و خواسته مردم آمریکا است اما گویا حاکمان جدید آمریکا نمی خواهند از شکست های دولت سابق درس بگیرند، تاکید کرد: دولت جدید آمریکا به منظور تغییر موضع خود در خصوص فلسطین نظراتی را اعلام کرده و این تغییر خط مشی سیاسی آمریکا باید در محکومیت اقدامات رژیم صهیونیستی و نه حمایت از این رژیم باشد.
وی با بیان اینکه باید تغییراتی هم در سیاست های اقتصادی آمریکا اتفاق بیفتد تا به نفع مردم منطقه و آمریکا باشد، اظهار داشت: اگر آمریکاییها به صورت جدی تغییری در سیاست های خود اعمال نکنند درآینده شاهد اشتباهات دیگری ازسوی امریکایی ها در منطقه و جاهای دیگر خواهیم بود.
*تشکیل دادگاه محاکمه جنایتکاران رژیم صهیونیستی ضروری است
رئیس جمهور جنایات رژیم صهیونیستی در غزه را هولناک و بی سابقه دانست و اظهار داشت: امروز تشکیل دادگاهی برای محاکمه جنایتکاران جنگی در رژیم صهیونیستی واجب و ضروری است.
احمدی نژاد شورای امنیت سازمان ملل را در مواجهه با مسایل جهان ناکارآمد برشمرد و تاکید کرد: باید برای اصلاح ساختار شورای امنیت و سازمان ملل متحد نیز اقدام مناسبی انجام شود.
*حمایت از مردم غزه وظیفه همه کشورهای اسلامی
وی حمایت از مردم مظلوم غزه را وظیفه همه کشورهای اسلامی و ملت های مسلمان دانست و گفت: ایران از طرح ایجاد صندوق حمایت از فلسطین استقبال میکند و دولت و ملت ایران همواره در کنار مردم مظلوم و بی دفاع فلسطین و غزه خواهند بود.
بسمه تعالی
یکی از دانشجویان دوره کارشناسی ارشد رشته جامعه شناسی به نام روح الله نامداری، در نامه ای به دو تن از اساتید برجسته جامعه شناسی دنیا، نکاتی خواندنی را در خصوص جنایات رژیم صهیونیستی در غزه ذکر کرده است که در ذیل ذکر می گردد:
باسمه تعالی
جناب پروفسور یورگن هابرماس / جناب پروفسور آنتونی گیدنز
با سلام و احترام
این روزها که می گذرد روزهای نخستین سال جدید میلادی است. سال جدید میلادی و تولد حضرت مسیح (ع) پیامبر صلح و دوستی را به شما تبریک عرض می کنم.
جناب پروفسور!
من دانشجوی کارشناسی ارشد جامعه شناسی هستم و چند وقت است که به مطالعه آثار شما مشغول هستم. آثار شما مهم هستند و فکر میکنم که در جامعه شناسی امروز نیز نقش تعیین کننده ای داشته باشند. مدرنیته پروژه ناتمام است و جهان سرمایه داری امروز نقص هایی دارد که شما به برخی از آنها اشاره کرده اید و قصد دارید بنایی را بگذارید که به تحقق شرایط بهتر کمک کند. شما با نقد عقلانیت ابزاری عقلانیت ارتباطی را طرح کرده اید، بنا به همان حقیقت توافقی که به آن اشاره کرده اید امروز بیشتر – اگر نگوییم همه- مردم جهان بر صحت و ضرورت عقلانیت ارتباطی و انتقادی تاکید میکنند. به راستی انتقاد میتواند ما را بر بسیاری از بحران ها و ناملایمات پیروز کند. جامعه شناس و روشنفکر باید همواره ناظر بر کنش در حوزه عمومی باشد و با انتقاد از ارتباط تحریف شده جلوگیری کند. جامعه شناس با مشروع سازی ها و ایدئولوژی ورزی ها مخالفت کند.
جناب پروفسور!
این نظرات شما خیلی مهم هستند و به نظر من باید جدی تر تلقی شوند، جامعه عقلانی وقتی شکل خواهد گرفت که روشنفکران، متفکران و جامعه شناسان از وظیفه نقادی خویش چیزی کم نگذارند. اما جناب پروفسور می خواهم نظر شما در مورد مسئله مهمی بدانم، شما گفته اید که جامعه شناس باید نظر به زیست جهان بکند و به نقددرمانی بپردازد که نقد درمانی نیاز ضروری جهان امروز ماست. جناب پروفسور در زیست جهان امروز که من به عنوان یک دانشجوی جامعه شناسی در آن نظر میکنم، سرزمینی را میبینم به نام فلسطین، که سالهاست در آن جنگ و کشتار ادامه دارد، الان نه روز است که درگیری شدیدی جریان دارد. کودکان و زنان و پیران و سالخورده گان بی گناه کشته و دریده میشوند. اسرائیل برای این کشتن ها دست به مشروع سازی می زند. اما آنچه باورش برای من دشوار است اینکه جامعه شناسی هنجاری همچون شما سکوت کرده است، شما که ارتباطی تحریف شده را بر نمی تابید چگونه امروز چشمان خود را بر این جنایت ها بسته اید، چرا به این مشروع سازی ها انتقاد نمی کنید؟ من از شما می خواهم که در مورد کشتار مردم مظلوم فلسطین تحلیل جامعه شناختی خود را برای همگان طرح کنید. از شما می خواهم که به سکوت رسانه های غرب در برابر این جنایات انتقاد کرده و مانع سلطه شوید.
سوال آخرم اینکه به نظر شما چرا امروز متفکران و جامعه شناسان غربی در برابر این مسئله سکوت کرده اند؟
جناب پروفسور هابرمارس! یادتان هست که گفته بودید: در سن پانزده یا شانزده سالگی در مقابل رادیو می نشستم و به آنچه در دادگاه نورنبرگ می گذشت گوش می دادم. وقتی می دیدم دیگران به جای اینکه در برابر آن فضاحت فرو روند، به بحث و جدل درباره عادلانه بودن محاکمه ، شیوه های دادرسی و سوالهای قضایی می پردازند. اولین گسست در من پدید آمد، گسستی که هنوز هم پابرجاست. مطمئنا به خاطر حساسیت و زودرنجی نوجوانی ام بود که نمی توانستم مانند اکثر بزرگترها واقعیت یک بیدادگری جمعی را نادیده بگیرم.
راستی جناب پروفسور این روزها روزهای نخستین سال قمری نیز هست و مردم غزه این گونه آغاز سال جدید خود را می گذرانند. منتظر پاسخ تان می مانم.
با آرزوی روزهای خوب و شاد برای شما و همه مردم جهان.
به گزارش فارس، شبکه تلویزیونی "العالم" لحظاتی پیش اعلام کرد که شمار شهدای فلسطینی به بیش از 800 نفر رسیده است و کار تخلیه پیکرهای شهیدا از زیر آوارها همچنان ادامه دارد.
وی افزود: در حملات امروز به نوار غزه تاکنون هفت فلسطینی شهید و شماری زخمی شدهاند.
این در حالی است که تعداد زخمیها نیز از زمان آغاز حملات صهیونیستها به غزه در 13 روز پیش تاکنون به بیش از سه هزار و 155 نفر رسیده است.
شبکه تلویزیونی "الجزیره" نیز لحظاتی پیش اعلام کرد که جنگندههای ارتش رژیم صهیونیستی مرکز منطقه "الصحابه" در شهر غزه را بمباران کردند و نیروهای این رژیم همچنان از ورود خودروهای آمبولانس به محلهای بمباران شده برای انتقال زخمیها جلوگیری و به تیمهای امدادی تیراندازی میکنند.
برپایه این گزارش، مقاومت فلسطین نیز همچنان تاکید میکند که از مناطق مسکونی و ملت فلسطین دفاع میکند و به شلیک موشکها و مقابله با ارتش رژیم صهیونیستی ادامه میدهد.
الجزیره نیز لحظاتی پیش اعلام کرد که دو موشک مبارزان فلسطینی به شهر صهیونیست نشین "عسقلان" در درون فلسطین اشغالی اصابت کرد.
رئیس دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی "حماس" اعلام کرد: آنچه در نوار غزه گذشت، اولین جنگ بزرگی بود که ملت فلسطین
به گزارش رجانیوز، خالد مشعل در پیام
وی تأکید کرد: جنگ غزه به تعبیر شیرمردان مبارز فلسطینی، جنگ فرقان است، یعنی حق و باطل و نیز مقاومت و سازش از همدیگر جدا می شوند و وضعیت در پیش و پس از آن کاملاً متفاوت خواهد بود.
این رهبر مبارز فلسطین خاطرنشان ساخت: جنگ غزه آغاز یک پیروزی حقیقی است و هر لحظه ما را به موفقیتی جدید در عرصه نبرد با دشمن نزدیک تر می سازد. دیگر آزادی فلسطین تنها یک رؤیا نیست، بلکه واقعیتی است که ما آن را از نزدیک لمس می کنیم.
وی در ادامه افزود: سهم غزه، مقاومت، ملت فلسطین، امت اسلامی و عربی از این جنگ پیروزی بود و سهم دشمن صهیونیستی چیزی جز شکست نبود. پیروزی ما در نوار غزه آشکارتر از آن است که برخی هم پیاله های دشمن منکر آن شوند. آیا ناکامی اشغالگران در تحقق اهداف خود نشانه پیروزی نیست. تل آویو همان طور که در عرصه سیاست شکست خورد، در میادین نبرد نیز نتیجه ای کسب نکرد و بعد از گذشت 3 هفته، مجبور به آتش بس و عقب نشینی یک جانبه و بی قید و شرط از نوار غزه شد.
رئیس دفتر سیاسی حماس تصریح کرد: دشمن صهیونیستی 10 روز پیش از متوقف کردن تجاوزات اخیر خود به نوار غزه، از طریق میانجی گران سعی داشت تا با برقراری آتش بس دائمی و خلع سلاح مقاومت، مبارزات در نوار غزه را متوقف سازد و شروط خود را به ما تحمیل کند؛ ولی ما در عرصه سیاست نیز همچون میدان نبرد راه مقاومت را پیش گرفتیم و شروط دشمن را نپذیرفتیم تا اینکه سرانجام اشغالگران بدون هیچ قید و شرطی دست از حملات خود برداشتند و از غزه عقب نشستند. ضمناً مخالفت ما با شروط دشمن به خاطر ایمانی بود که به حقوق ملت خود داشتیم.
خالد مشعل در بخشی دیگر از اظهارات خود با اشاره به تداوم تلاش ها برای به اسارت گرفتن سربازان صهیونیست، عنوان داشت: بعد از پیروزی در میدان نبرد با دشمن اشغالگر، 2 جنگ دیگر نیز پیش رو داریم که اولین مورد آن شکستن سد محاصره و دومین مورد بازگشایی گذرگاه ها و در رأس آنها گذرگاه رفح است. این گذرگاه مصری- فلسطینی یک گذرگاه ثانویه برای ما نیست؛ بلکه راه ارتباطی ما با جهان خارج و شریان حیاتی مان به شمار می رود و از این رو، گشودن آن یکی از اولویت ها به شمار می رود. درخواستی که از امت اسلامی و عربی داریم، آن است که به بازگشایی گذرگاه ها مبادرت ورزند.
وی همچنین از مبارزان فلسطینی خواست تا همیشه دستشان بر روی ماشه باشد و برای جنگ آماده باشند؛ زیرا دشمن صهیونیستی فریبکار است و بعد از شکست های مکررش، درپی جبران و تلافی بر می آید.
این چهره مبارز همچنین ابراز داشت: جنبش حماس و دولت مشروع و قانونی اسماعیل هنیه به تمامی مسئولیت های خود در قبال اهالی نوار غزه جامه عمل خواهد پوشانید و علاوه بر مداوای مجروحان، تا حد امکان به آوارگان جنگ کمک خواهد کرد.
خالد مشعل اعلام کرد: جنبش حماس و دولت آقای هنیه تحرکات گسترده ای را برای اجرای طرح بازسازی، درمان مجروحان و پناه دادن آوارگان آغاز کرده اند و در این رابطه با مسئولان برخی کشورها تماس گرفته شده و با برخی دیگر نیز دیدارهایی انجام شده است. امروز همه برای نجات اهالی غزه دست به دست همه داده اند.
این رهبر مبارز فلسطینی در ادامه گفت: برنامه ما برای نوار غزه مشتمل بر 2 بخش است. بخش اول که اجرای سریع و فوری آن ضروری است، مربوط به درمان مجروحان و اعطای مبالغ محدود و مشخص به خانواده های شهدا، مجروحان و آوارگانی است که منازل خود را از دست داده اند؛ البته تفاصیل و جزئیات این امر را به دولت آقای هنیه می سپارم. بخش دوم برنامه ها نیز مربوط به بازسازی است.
وی در ادامه از کشورهای عربی و اسلامی و نیز طرف های بین المللی که آمادگی خود را برای تقدیم صدها میلیون دلار کمک جهت بازسازی نوار غزه اعلام کردند، تقدیر و تشکر نمود و تأکید کرد: مراقب باشید تا این اموال به دست چهره های فاسد نیافتد.
وی خاطرنشان ساخت: 2 راه برای اعطای کمک ها به ملت فلسطین وجود دارد. اول اینکه کمک ها را تقدیم دولت مشروع فلسطین به ریاست اسماعیل هنیه نمایید که از پاکدامنی و نیز مهارتی خاص در خدمت رسانی به ملت برخوردار است. به دیگر سخن، دولت مسئولیت بازسازی را با نظارت مستقیم شما انجام می دهد. راه دیگر نیز این است که طرف های کمک کننده به صورت مستقیم در مسئله بازسازی حضور داشته باشند. به هر حال، همان طور که مطلع هستید، مردم فلسطین هرگز نمی پذیرند که این کمک های مالی به دست فاسدان بیفتد.
رئیس دفتر سیاسی حماس تصریح کرد: به برخی طرف های فلسطینی که قصد فریبکاری دارند، می گویم که مردم هرگز فریب آنها را نمی خورند و وعده کمک های مالی از سوی طرف های مذکور هرگز باعث نمی شود تا ننگ همکاری با دشمن صهیونیستی علیه نوار غزه از پیشانی شان پاک شود.
مشعل افزود: 3 گروه در پیروزی اخیر شریک هستند. اول مقاومت ملی و گروه های مبارز فلسطینی، دوم ساکنان نوار غزه که دوشادوش مبارزان و مجاهدان ایستادند و هرگز دست از حمایت مقاومت نکشیدند و سومین گروه نیز امت عربی و اسلامی هستند که همراه با دیگر آزادیخواهان جهان ضمن برپایی تظاهرات و راهپیمایی های گسترده، حمایت خود را از نوار غزه و مقاومت اعلام کردند. ما در جریان جنگ اخیر، اهداف مهمی را محقق ساختیم که از آن جمله، واداشتن دشمن به توقف حملات و نیز عقب نشینی بی قید و شرط بود.
وی در خصوص اهداف دشمن از حمله به نوار غزه گفت: رهبران صهیونیستی اهدافی چند را در این جنگ دنبال می کردند که از آن میان می توان به در هم کوبیدن، شکست و اخراج مقاومت از نوار غزه اشاره کرد. صهیونیست ها می خواستند تا ضمن تحمیل شکست به ملت فلسطین، به موجودیت دولت حماس خاتمه دهند و روند حملات موشکی را متوقف سازند؛ ولی نتیجه چه شد؟ با وجود عدم برابری امکانات میان دو طرف، رزمندگان مقاومت در برابر دشمن ایستادگی کردند و به روند حملات موشکی خود به مناطق اشغالی تداوم بخشیدند. ملت فلسطین نیز استوار در برابر دشمن ایستاد و لحظه ای دست از حمایت مقاومت و جنبش حماس نکشید، جنبشی که دشمن صهیونیستی قصد نابودیش را در سر داشت.
خالد مشعل همچنین به بحث در مورد پرونده آشتی ملی پرداخت و ابراز داشت: ما به دنبال آشتی ملی هستیم؛ ولی این آشتی باید بر اساس اصل مقاومت و تمسک به حقوق میهنی باشد نه سازش، مذاکرات بی فایده با دشمن صهیونیستی و شروط کمیته 4 جانبه.
وی ادامه داد: آری! ما موافق گفتگوهای داخلی هستیم؛ ولی برای پی ریزی چنین گفتگویی، ما از کرانه باختری می خواهیم تا راه مقاومت در برابر دشمن را پیش گیرد تا همچون غزه، پیروزی بر دشمن را در کارنامه خود جای دهد که البته تحقق چنین موفقیتی تنها با آزادی مبارزان فلسطینی در بند و نیز اعتبار سلاح مقاومت به عنوان یک سلاح مشروع امکان پذیر است.
این رهبر مبارز فلسطین خطاب به کشورهای اروپایی که در بروکسل گرد هم آمده اند، اظهار داشت: واقعاً شرم آور است که شما از یک طرف توان متوقف ساختن تجاوزات دشمن صهیونیستی علیه ما را ندارید و از طرف دیگر، به دنبال خلع سلاح مقاومت هستید. این یک جنایت زشت و لکه ننگی بر پیشانی اروپا و تمامی رژیم های غربی است. جنگ نوار غزه 2 پیام روشن به دنبال داشت. اولین پیام که هر ذوی العقولی آن را درک می کند، این است که رژیم صهیونیستی بر ملت ما پیروز نشد و استفاده از ابزارهای نظامی هرگز امنیتی برای این رژیم به ارمغان نمی آورد و صلحی که اساس آن تضییع حقوق ملی فلسطینیان باشد، هرگز مورد پذیرش قرار نمی گیرد. پیامی که این جنگ برای خردورزان جامعه بین الملل و دولت جدید آمریکا به ریاست اوباما دارد، آن است که اسرائیل توان حمایت از خود را ندارد و هیچ آینده ای برای اشغالگری و تجاوزکاری وجود ندارد.
وی تصریح کرد: پیام دومی که جنگ نوار غزه دارد، آن است که 3 سال دسیسه چینی، به راه انداختن نابسامانی های امنیتی، گرسنه نگاه داشتن مردم، بسته گذرگاه ها و در نهایت جنگ هیچ نتیجه ای به دنبال نداشت و باعث نابودی حماس و نوار غزه نشد و بی تردید، وقت آن رسیده است که راه تعامل با حماس که مشروعیت خود را از مبارزه و نیز صندوق های رای دریافت نموده است، پیش گیرند.
بسمه تعالی
مشاور امنیت ملی عراق با اشاره به دریافت پاسخ روشن از رئیس جمهوری اسلامی ایران درباره مسائل مهم عراق از توافقی بزرگ میان عراق و ایران در سفرش به تهران خبر داد.
به گزارش مهر، دکتر سعید جلیلی دبیر شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران و موفق الربیعی مشاور امنیت ملی عراق امروز در هتل استقلال تهران در کنفرانس خبری مشترک به سئوالات خبرنگاران را پاسخ گفتند.
موفق الربیعی در پاسخ به سئوال خبرنگاری درباره دستاوردهای سفرش به تهران و مسائل مطرح شده با رئیس جمهور و پاسخ وی به این درخواستها گفت: ما با تفاهم بسیار بزرگی ایران را ترک می کنیم چون مسائل مهم و بزرگی را در این سفر و در مذاکرات خود مطرح کرده ایم و پاسخ های مثبت ، محکم و مستدلی را دریافت نمودیم.
وی افزود: در دیدار با رئیس جمهور احمدی نژاد درباره مسائل سیاسی و امنیتی و اقتصادی میان دو کشور ایران و عراق مسائلی را مطرح و پاسخ های روشنی از رئیس جمهوری اسلامی ایران دریافت کردیم.
خبرنگاری از مشاور امنیت ملی عراق پرسید چرا با وجود گذشت 6 سال از سقوط صدام و تروریست خواندن منافقین حتی
الربیعی افزود: در بین گروهک منافقین حاضر در پادگان اشرف کسانی هستند که دستشان به خون مردم عراق آغشته است ما این افراد را برای محاکمه به دادگاههای صالحه عراق خواهیم سپرد. همچنین دست برخی از این افراد به خون مردم ایران نیز آغشته است که آنها را طبق توافقنامه امنیتی در مورد آنها عمل می کنیم ، البته اکثر آنها قبلا ابراز علاقه کرده اند که داوطلبانه به ایران باز گردند که ما در صدد آنیم تا مقدمات این موضوع را فراهم آوریم.
وی در پاسخ به سئوال خبرنگاری مبنی بر میزان آمادگی نیروهای عراقی برای به دست گرفتن امور عراق زودتر از موعد مقرر که توسط رئیس جمهور جدید آمریکا اعلام شده است، گفت: ما تاکنون بیش از یک بار تاکید کرده ایم که عراق بیش از هر زمانی دیگری آماده تحویل گرفتن مسائل داخلی خود است. ما حتی آمادگی آن را داریم که زودتر از 16 ماه اعلام شده از سوی اوباما مسائل عراق را در دست بگیریم چون مردم عراق نیروهای امنیتی و نظامی آن بیش ازهر زمان دیگر آمادگی پذیرش این موضوع را دارند و هم اکنون بیش از 95 درصد اقدامات داخل عراق توسط مردم و نیروهای مردمی انجام می شود.
همچنین سعید جلیلی دبیر شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران در پاسخ به سئوال خبرنگاری که پرسید روابط آینده ایران و آمریکا را با توجه به نگاه مثبت اوباما به ایران و عراق چگونه ارزیابی می کنیم که این گونه پاسخ داد که تاریخ روابط ایران و آمریکا بخصوص در 30 سال اخیر تاریخی سرشار از فشارها ،تهدیدها و نگاه های خصمانه ای را از سوی آمریکا در قبال جمهوری اسلامی ایران نشان می دهد.
وی ادامه داد: آنچه برای مردم ما مهم است این است که آمریکاییها چه تغییری در رویکردشان خواهند داشت و این رویکرد آیا تغییری در عمل خواهد بود یا خیر؟
دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان با اشاره به فجایع اخیر رژیم صهیونیستی غزه تصریح کرد: یکی دو ماه پس از انتخاب اوباما به عنوان رئیس جمهور آمریکا جهان شاهد یکی از فجایع ترین وقایع تاریخ خود یعنی نسل کشی و تروریسم به بدترین شکل ممکن در غزه بود در این جنگ نابرابر شاهد بودیم که صهیونیستها حتی از سلاحهای که در کنوانسیون های جهانی ممنوع اعلام شده بهره گرفته اند گرچه این موضوع همزمان با مسئولیت اوباما نبود اما جهان این انتظار را داشت که این فجایع با سکوت مواجه نشود.
جلیلی افزود: مسئله دیگر موضوع عراق است و اینکه ملت عراق اعلام می کند آمادگی بر عهده گرفتن مسئولیت ها را در عراق دارد، بنابراین اشغالگری دیگر نمی تواند هیچ توجیهی داشته باشد.
در ادامه این نشست موفق الربیعی در پاسخ به این سئوال که نظر عراق درباره توافقات امنیتی با کشورهای منطقه یا به خصوص بهره گیری از جمهوری اسلامی ایران در ایجاد امنیت داخلی خود چیست؟ گفت: دولت عراق معتقد است باید به مقوله امنیت منطقه به عنوان یک کل نگریسته شود بنابراین ما حاضریم با تمامی کشورهای همجوار وبخصوص ایران در بحث ایجاد امنیت همکاری کنیم.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار دیگری که پرسید آیا تاکنون کشور ثالثی برای پذیرش منافقین حاضر در عراق اعلام آمادگی کرده است ، یا خیر خاطرنشان کرد: تمامی اقدامات لازم برای بستن پادگان اشرف را انجام داده ایم. مسئولیت امنیت داخل این پادگان به طورکامل به نیروهای عراقی واگذار شده و هیچ کس نمی تواند بدون اجازه نیروهای عراقی وارد این پادگان شده و یا از آن خارج شود.
مشاور امنیت ملی عراق ادامه داد: 914 نفر از افراد این گروهک منافقین را ثبت نام کرده ایم که عمدتا گذرنامه یا اقامت در یکی از کشورهای خارج از عراق را دارند. درهمین زمینه بنده پس از بازگشت از ایران بلافاصله با 12 سفیر به گفتگو خواهم نشست تا هر چه زودتر وضعیت اعضای گروهک منافقین مشخص شود البته با کمک سازمان جهانی صلیب سرخ در گذشته صدها نفر از اعضای گروهک منافقین به آغوش خانواده های خود در ایران بازگشتند اما عراق در برابر منافقین حاضر در پادگان اشرف براساس مسئولیت های انسانی خود برخورد خواهد کرد.
درادامه این نشست همچنین سعید جلیلی درباره ایجاد امنیت پایدار در منطقه اظهار داشت: امنیت یک کل به هم پیوسته است که هر چه بیشتر باشد ضریب امنیتی رشد موفق تری خواهد داشت. بنابراین ایران و عراق هر چه بیشتر در زمینه ایجاد امنیت همکاری کنند، هسته امنیت و همکاریهای امنیتی در منطقه گسترش خواهد یافت که ما نیز برای این موضوع نهایت تلاش خود را به کار خواهیم بست.
به گزارش مهر ، الربیعی نیز درباره این موضوع چنین گفت: دشمنان منطقه در حال توطئه علیه کشورهای منطقه هستند و در تمامی این کشورها حضور دارند ، حال ما دولتها باید سیاست های امنیتی و دفاعی واحدی را داشته و کاری هماهنگ با کمک یکدیگر در این زمینه انجام دهیم.
وی اضافه کرد: امنیت کل منطقه باید به عنوان مبحثی یک پارچه نگریسته شود و هیچ کشوری از این قاعده مستثنی نگردد. ما باید همه کشورهای منطقه را به صورت یک پارچه در نظر بگیریم و برای مقابله با اقدامات تروریستی گروهک ها کارهای لازم را انجام دهیم. چرا که تروریست ها نه مرزی می شناسند و نه دین واحدی را قبول دارند. لذا بار دیگر تاکید می کنم که باید به دنبال شکل دهی یک منظومه امنیتی واحد برای کل منطقه باشیم.
مشاور امنیت ملی عراق در پایان در پاسخ به سئوال خبرنگاری درباره اینکه آیا عراق اجازه خواهد داد که از خاک این کشور برای اقدام علیه سایر کشورهای منطقه بخصوص ایران سوءاستفاده
بسمه تعالی
به گزارش فارس به نقل از شبکه خبری الجزیره قطر، شورای امنیت سازمان ملل در جلسه بامداد امروز با پیشنویس قطعنامه کشورهای غربی موافقت کرد و خواستار آتشبس فوری در نوار غزه برای فراهم شدن مقدمات لازم جهت عقبنشینی نیروهای رژیم صهیونیستی از این منطقه شد.
پیشنویس این قطعنامه که از سوی انگلیس پیشنهاد شده بود _ بعد از توافق کشورهای غربی با کشوری عربی درباره این پیشنویس _ با 14 رای مثبت به تصویب رسید و آمریکا به این قطعنامه رای ممتنع داد.
خبرنگار الجزیره گزارش داد که «برنار کوشنر» وزیر امور خارجه فرانسه به این دلیل که "نیکلا سارکوزی" رئیس جمهوری این کشور قصد بررسی پیشنویس این قطعنامه به مدت 24 ساعت را داشته، تلاش کرد که دستیابی به پیشنویس این قطعنامه را به تعویق بیاندازد.
بنابر این گزارش، سارکوزی تمایل داشت که با ایهود اولمرت نخست وزیر مستعفی رژیم صهیونیستی به طرحی دست یابد که مانع از صدور قطعنامه در شورای امنیت سازمان ملل شود.
در این قطعنامه خواستار "توقف فوری، پایدار و الزام آور" درگیریها شده و بند مربوط به اجرای عقبنشینی نیروهای رژیم صهیونیستی از مناطق اشغالی نوار غزه به برقراری آتشبس منوط شده است.
در عین حال در این قطعنامه تاریخی برای آغاز عقبنشینی نیروهای رژیم صهیونیستی از مناطق اشغالی نوار غزه مشخص نشده است.
قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل همچنین از کشورهای ذیربط خواسته است که تلاشهای خود را برای دستیابی به "تدابیر و ضمانتها" برای اجرای آتشبس به کار بگیرند و این تدابیر شامل ممنوعیت قاچاق غیرقانونی سلاح و مهمات و نیز بازگشایی گذرگاههای به طور دائم در نوار غزه میشود.
همچنین در قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل تمامی اشکال خشونت و تروریستی و اقدامات نظامی بر ضد غیرنظامیان محکوم شده است.
این قطعنامه از طرح پیشنهادی مصر و سایر کشورهای منطقهای و بین المللی که در حال حاضر برای پایان دادن به این درگیری در جریان است،استقبال کرده است.
شورای امنیت سازمان ملل همچنین خواستار سوخت رسانی و نیز ارسال کمکهای انساندوستانه به نوار غزه شامل ارسال مواد غذایی ، سوخت و دیگر کمکهای پزشکی به این منطقه شد.
در این قطعنامه همچنین از ابتکارهایی که در جای خود به بازگشایی گذرگاهها برای کمکهای بشردوستانه و نیز سازوکاری که بتواند کمکهای انساندوستانه به این منطقه تداوم داشته باشد، استقبال شده است.
در متن این قطعنامه تشویق بر "اتخاذ اقدامات ملموس و عینی " در خصوص آشتی ملی بین فلسطینیان شده و همچنین خواستار به کارگیری تلاشهای دیپلماتیک برای دستیابی به حل و فصل مسالمتآمیز فراگیر در درگیری بین فلسطینیان و اسرائیلیها شده است.
این در حالی است که در اولین واکنش به صدور این قطعنامه جنبش مقاومت اسلامی فلسطین اعلام کرد که این قطعنامه خواستههای این جنبش را بر آورده نمیکند و با طرف اصلی و اساسی آن در این زمینه رایزنی نشده است.
"اسامه حمدان"نماینده حماس در لبنان گفت در عین حال بر خواستههای برحق این جنبش از جمله برقراری آتشبس، عقبنشینی نظامیان صهیونیست از مناطق اشغالی فلسطین و نیز پایان محاصره تحمیلی علیه ملت فلسطین تاکید کرد.