بسمه تعالی
به گزارش فارس به نقل از شبکه خبری الجزیره قطر، شورای امنیت سازمان ملل در جلسه بامداد امروز با پیشنویس قطعنامه کشورهای غربی موافقت کرد و خواستار آتشبس فوری در نوار غزه برای فراهم شدن مقدمات لازم جهت عقبنشینی نیروهای رژیم صهیونیستی از این منطقه شد.
پیشنویس این قطعنامه که از سوی انگلیس پیشنهاد شده بود _ بعد از توافق کشورهای غربی با کشوری عربی درباره این پیشنویس _ با 14 رای مثبت به تصویب رسید و آمریکا به این قطعنامه رای ممتنع داد.
خبرنگار الجزیره گزارش داد که «برنار کوشنر» وزیر امور خارجه فرانسه به این دلیل که "نیکلا سارکوزی" رئیس جمهوری این کشور قصد بررسی پیشنویس این قطعنامه به مدت 24 ساعت را داشته، تلاش کرد که دستیابی به پیشنویس این قطعنامه را به تعویق بیاندازد.
بنابر این گزارش، سارکوزی تمایل داشت که با ایهود اولمرت نخست وزیر مستعفی رژیم صهیونیستی به طرحی دست یابد که مانع از صدور قطعنامه در شورای امنیت سازمان ملل شود.
در این قطعنامه خواستار "توقف فوری، پایدار و الزام آور" درگیریها شده و بند مربوط به اجرای عقبنشینی نیروهای رژیم صهیونیستی از مناطق اشغالی نوار غزه به برقراری آتشبس منوط شده است.
در عین حال در این قطعنامه تاریخی برای آغاز عقبنشینی نیروهای رژیم صهیونیستی از مناطق اشغالی نوار غزه مشخص نشده است.
قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل همچنین از کشورهای ذیربط خواسته است که تلاشهای خود را برای دستیابی به "تدابیر و ضمانتها" برای اجرای آتشبس به کار بگیرند و این تدابیر شامل ممنوعیت قاچاق غیرقانونی سلاح و مهمات و نیز بازگشایی گذرگاههای به طور دائم در نوار غزه میشود.
همچنین در قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل تمامی اشکال خشونت و تروریستی و اقدامات نظامی بر ضد غیرنظامیان محکوم شده است.
این قطعنامه از طرح پیشنهادی مصر و سایر کشورهای منطقهای و بین المللی که در حال حاضر برای پایان دادن به این درگیری در جریان است،استقبال کرده است.
شورای امنیت سازمان ملل همچنین خواستار سوخت رسانی و نیز ارسال کمکهای انساندوستانه به نوار غزه شامل ارسال مواد غذایی ، سوخت و دیگر کمکهای پزشکی به این منطقه شد.
در این قطعنامه همچنین از ابتکارهایی که در جای خود به بازگشایی گذرگاهها برای کمکهای بشردوستانه و نیز سازوکاری که بتواند کمکهای انساندوستانه به این منطقه تداوم داشته باشد، استقبال شده است.
در متن این قطعنامه تشویق بر "اتخاذ اقدامات ملموس و عینی " در خصوص آشتی ملی بین فلسطینیان شده و همچنین خواستار به کارگیری تلاشهای دیپلماتیک برای دستیابی به حل و فصل مسالمتآمیز فراگیر در درگیری بین فلسطینیان و اسرائیلیها شده است.
این در حالی است که در اولین واکنش به صدور این قطعنامه جنبش مقاومت اسلامی فلسطین اعلام کرد که این قطعنامه خواستههای این جنبش را بر آورده نمیکند و با طرف اصلی و اساسی آن در این زمینه رایزنی نشده است.
"اسامه حمدان"نماینده حماس در لبنان گفت در عین حال بر خواستههای برحق این جنبش از جمله برقراری آتشبس، عقبنشینی نظامیان صهیونیست از مناطق اشغالی فلسطین و نیز پایان محاصره تحمیلی علیه ملت فلسطین تاکید کرد.